Az új Aventuro Mod - Minden idők legsokoldalúbb siskja

 

Már első ránézésre világos, hogy ez egy funkcionális kalandmotoros sisak, megspékelve a flip-up sisakok kényelmével: az új Aventuro MOD a Touratech-től. Pontosan az, amire a legkifinomultabb ízlésű kalandmotorosoknak szükségük van: a legsokoldalúbb sisak a piacon.


Akár egy gyors eszmecsere az út szélén, egy gyors fénykép, vagy tankolás alatt a sisak végig a fejeden marad, de nem akadályoz, ez a kényelem az, amiért a flip-up sisakok olyan népszerűek. Ha mindezt szemüveggel kell tenned, akkor pedig hatványozottan igaz mindez. Off-road körülmények között viszont nyilvánvalóvá válnak a hiányosságok:  például a kevésbé hatékony szellőzés, vagy a sild hiánya megnehezíti terepen az életet. Mostantól viszont nem kell kompromisszumot kötni:  az Aventuro Mod a legjobbat nyújtja mindkét területen. A Touratech kalandmotoros know-how-ja és a Scubert megkérdőjelezhetetlen tapasztalata a felnyitható sisakok terén garancia a tökéletességre.


„ A tervezés során az all-round helyett kezdetektől a moduláris megközelítés volt a vezérelv. Cserélhető alkatrészekkel értük el, hogy minden szituációban megfelelően lássa el a feladatát, és ne kelljen annyi kompromisszumot kötni, mintha minden felhasználásra egyidejűleg kéne alkalmasnak lennie,” mondta el Herbert Scwarz Touratech CEO, összegezve a fejlesztés kezdeti stádiumában kitűzött célokat.
A dolgok szerencsés egybeesése, hogy a híres német bukósisak gyártó, a Scubert is épp egy moduláris sisak tervein dolgozott. Az Aventuro Mod így végül a magdeburgi és a niedereschach-i fejlesztők szoros együttműködésének eredménye. A sisak formaterve és grafikája a Touratech dizájnerének, Bart van den Bogaard munkája. A Touratech nem csupán rengeteg túratapasztalattal és fejlesztési javaslattal,de emellett  a murnau-i TT-3D ( a Touratech műanyag alkatrész gyártásra szakosodott leányvállalata) jóvoltából a műanyag alkatrészek egy részének beszállításával is hozzájárul az újdonsághoz.
„ A Scubert a világszinten elismert flip-up sisak gyártó. A Schubert kiemelkedően halk, robusztus és funkcionális sisakokat gyárt, német minőségben,” mondja Herbert Schwarz és Martin Wickert (kereskedelmi igazgató), akik nagyon bizakodóak a két cég együttműködését illetően. Sok Touratech vásárló már jól ismeri a Scubert kipróbált és bizonyított termékeit, ezért is vagyunk biztosak benne, hogy az új moduláris sisakunkhoz a lehető legjobb gyártó partnert találtuk meg – magyarázzák.

Az Aventuro szerkezetileg a C3Pro-ra épül, ami napjaink legjobb flip-up sisakja, de a végeredményt meghatározó részletekben messze meghaladja azt. A sisak héja S.T.R.O.N.G. rost laminátum, ami a Scubert által fejlesztett üvegszál erősítésű műanyag, ami egyszerre erős és könnyű. A plexi pára- és torzításmentes és teljesíti az európai ”class 1 optics” sztenderdet, a beépített napellenző fokozatmentesen állítható, a coolmax arcpárnák moshatók, valamint a sild aerodinamikailag optimalizált és szerszám nélkül le-fel szerelhető. Kellemes meglepetés a sild memória funkciója, ami azt jelenti, hogy miután felnyitottuk a sisakot, a visszazáráskor újra a már korábban beállított pozícióba kerül. A nagy arcnyílás nem csak széles látómezőt eredményez, de lehetőséget ad motocross stílusú szemüveg használatára, amely szíját vezető sín tartja a kívánt pozícióban. A fejlesztés során az egyik fő szempont a terepen nélkülözhetetlen hűtés volt, amit nagyobb légbeömlőkkel és fejlesztett szellőző rendszerrel értek el a tervezők.
„Az új Aventuro Mod-dal egy olyan túra és kalandmotoros sisakot kínálunk, mely hidat képez a terep és a közúti használat között, állítja Herbert Scwarz, Touratech CEO. Az Aventuro Mod 7 méretben (XS-3XL) és 7 színvariációban rendelhető. Nézd meg most a webshopban is!

 

Az új Aventuro Mod főbb jellemzői:
•    szerszámok nélkül le-/felszerelhető sild (sild nélküli használathoz záró kupak)
•    aerodinamikailag tesztelt, 3 pozícióban rögzíthető memóriás sild
•    mosható szűrő a légbeömlőknél
•    fokozatmentesen állítható beépített napszemüveg
•    vényvisszaverő elemek a fényezett részeken is
•    Schubert SRC kommunikációs rendszerhez előkészítve
•    mosható bélés, coolmax anyagból
•    finoman állítható racsnis csat az állszíjon
•    opcionálisan behelyezhető szélfogó az állnál
•    kiváló aerodinamikai tulajdonságok
•    állítható légbeömlők és fejlesztett szellőző rendszer
•    akusztikailag optimalizált tervezés a menetzaj minimálisra csökkentése érdekében
•    2 héj méret 7 méret (XS-3XL)
•    két verzió: ECE 2205 és DOT és ECE 2205 (ez utóbbi USA piacra)