Compañero World2 – A tökéletesség művészete

Némi koncepcionális finomhangolással és új, még kifinomultabb anyagok használatával sikerült tovább fokozni mind a funkcionalitást, mind a komfortot, így biztosak lehetünk benne, hogy a Wold2-vel új etalon születik.

 


Öt évvel ezelőtt, amikor a Touratech megjelent a piacon az első saját fejlesztésű túra ruhájával – a Compañero Worldwide-dal – egy új fejezet kezdődött a textil motorosruhák történetében. Az „All Weather Add” egy vízálló, lélegző külső réteg, ami rossz idő esetén vehetünk fel a protektorokat is magában rejtő, rendkívül kényelmes és szellős nyári dzsekire. A külső réteg ugyanakkor önmagában is hordható, mint egyszerű túrakabát.
Ez a felépítést, ami minden égövön kilométerek százezrein vagy millióin át teljesített hibátlanul, számos tesztet nyert és rangos elismeréseket gyűjtött, a World2 is örökli.
Ami változik, azok az apró részletek, melyek a felhasználók véleményének figyelembe vételével lettek tovább javítva. Az időközben megjelenő új anyagok felhasználásával pedig sikerült még könnyebbre és még kényelmesebbre tervezni a második generációs Compañero-t.

   


A Cordura Air egy új anyag, amit a szellőzést igénylő helyeken találunk. A nyári réteg így még szellősebb, ugyanakkor ellenállóbb is, mint elődje. A dzseki fő alapanyaga Cordura 500, de a váll és könyök részen ennél is erősebb anyag, Cordura 2000 található. Egy másik újdonság, a fényvisszaverő textilia, mely a hagyományos fényvisszaverő rétegeket váltja.
Az All Weather Add szintén jelentősen változik. A három rétegű laminátum W. L. Gore-tól származik és még erősebb, és könnyebb, mint híres elődje. 2016-tól a felső réteg két légbeömlőt kap, melyeket YKK Aquaseal cipzárak zárnak. A beérkező levegő a lapockatájon található kilépőkön távozik.
A még kényelmesebb viselet érdekében számos helyen változott a szabás is. A ferdén elhelyezett nagy oldalzsebek a nadrágon ülő helyzetben is könnyen hozzáférhetőek; az All Weather Add nadrág immár teljesen a csípőig szétcipzárazható; mindkét nadrágon van övbújtató; valamint kétirányú cipzár segíti a hozzáférést a belső nadrág zsebeihez. Továbbá, a női kabáton a váll-kar átmenet anatómiailag optimalizált kialakítást kapott. Csakúgy mint korábban, lesz fekete/szürke/sárga és teljesen fekete változat. A  Compañero World2 minden szükséges protektorral fel van szerelve, melyek ráadásul a legmagasabb szintű előírásoknak is megfelelnek.


A leginkább szembetűnő változás mégis az All Weather Add tárolási módja. A korábbi derék tájon lévő, felcipzárazható zseb helyett, mostantól egy pofás, zipzárral bővíthető hátizsák látja el ezt a feladatot. A hátizsák szűkítő pántjai a kívánt helyen és formában rögzítik a tartalmat, levéve pedig külön is használható.
A régi és új modell kompatibilis egymással, tehát miden kombinációban összecipzárazható. Csakúgy mint a korábbi modell, a World2 szintén a német Stadlernél készül. Elérhető 2016 tavasztól.

Méretválaszték: férfi és női kivitelben egyaránt széles  standard méretválasztékban, valamint hosszú és rövid változatokban elérhető.

            
Felhasznált anyagok – mindenből a legjobb


Made in Germany - A Companero Wolrd2 a piacon fellelhető legjobb anyagokból készül.
Nyári ruha:

  • alap réteg: Cordura 500
  • szellőzőknél: Cordura Air
  • fényvisszaverő részeken: Dynatec Reflex
  • erősítés a vállon és a könyöknél: Cordura 2000
  • térd belő fele: szintetikus bőr
  • erősítés a lábak szegélyénél: KeprotecAll Weather Add:

 

  • Gore-Tex háromrétegű laminált
  • YKK Aquaseal
  • Fényvisszaverő réteg az EN 20471 szabvány szerint

 

Előrendelésed add le már most a shop.touratech.hu-n!