Kalandos Hétköznapok, avagy őszi aktív kikapcsolódás Full-Gas & Friends módra..

 

 

Az idei viszonylag sűrű nyár után egy októberi napon fogalmazódott meg bennem a gondolat, mi lenne ha összehoznánk egy napot, amikor a mindennapi feladatokat és a munka fáradalmait félretéve összejönnénk egy baráti kalandozásra Somogy megye járt és járatlan helyein. Mivel a kollégákban is már egy ideje hasonló érzések kavarogtak nem volt nehéz rávenni őket arra, hogy támogatásukkal a tettek mezejére lépjünk és megfűszerezzük az októberi hétköznapokat. Ugyanez jellemezte a többiek (néhány Marokkót megjárt ADV Rider és pár újdonsült igazán lelkes barátunk) reakcióját, akik kivétel nélkül, nagy lelkesedéssel fogadták az egyre inkább valósággá váló ötlet. Úgy látszik mindenki csak a hívó szóra, a lehetőségre várt, hogy kicsit kimozdulhasson és nyeregbe pattanhasson. 

 

 

Egy csütörtöki napra esett a végső választás és habár az indulás tervezett időpontja délelőtt 10 óra volt, már 8 órától fogva folyamatosan futottak be a riderek. Erre a pár órára szükség is volt, egyrészről kellett az idő némi (előzetesen megbeszélt) gumi/kerék szerelésre mivel páran utcai abroncsokon érkeztek, másrészről amíg főtt a kávé és fogyott a reggelire frissen tálalt croissant egy baráti beszélgetés kereteibe foglalt elméleti oktatás is kezdetét vette. 

 

 

Emlékeztetőül, nagy vonalakban vettük át a korábbi Touratech Adventure Training tematikájának lényegesebb elemeit és átbeszéltük a közben felmerülő kérdéseket. De mivel ez a nap főleg a spontán motorozásról és a kihívások leküzdéséről szólt, nem húztuk sokáig az időt és amint tudtunk motorra ültünk.

 

 

Az időjárás minden tekintetben kedvező volt, így teljes mértékben átadhattuk magunkat a változatos terepviszonyok és a szemet gyönyörködtető balatoni táj élvezetének.

 

 

Delet ütött az óra mire Somogybabodra értünk. Már ott izgalmakkal telve szálltunk le a motorokról a helyi lángososnál és a sajtos-tejfölös lángos, hurka és a sült kolbász rendelés után szinte azonnal kezdetét vette a sztorizgatás a délelőtt izgalmait illetően.

 

 

Nem sokkal később pedig már mindannyian kellően "feltankolva", kávé mellett tervezgettük a nap további részét, ami némi elmélettel tűzdelt gyakorlás után továbbra is a spontaneitás vezérfonalát követte, majd nagyjából fél 6 körüli érkezéssel fejeződött be.

 

Mivel a messziről érkezett vendégeinknek foglaltunk szállást estére, lehetőség nyílt egy kellemes vacsora alkalmával, pár sör kíséretében átbeszélni a közösen eltöltött napot és azt hiszem mindent elmond, hogy azóta is rendszeresek a kérdések..

"Jani, mikor csinálunk még ilyet??!" 

 

Szöveg: Miatta János

Képek: Pellérdi György

További képek: